AFKØLNING

Når hunden er med på tur kan det være smart at være forberedt på om den kan få det varmt. Der findes mange forskellige muligheder for at hjælpe hunden med at blive afkølet.

KØLEMÅTTER

Der findes forskellige slags køletæpper – nogle regulerer sig efter hundekroppens varme. Andre skal man gøre våde for at aktivere den kølende effekt.

TRIXIE KØLEMÅTTE

Kølemåtten skal ikke lægges i vand eller på køl for at være kold. Måtten indeholder en ‘gel’ som holder måtten nedkølet,
helt af sig selv. Stoffet er helt ufarlig og indeholder ingen giftstoffer.

Måtten kan køle helt op 2-3 timer. Når måtten har mistet den kølende effekt ligger du den bare til side i 20 minutter,
så er den afkølet og klar til brug igen.

Du må ikke lægge måtten direkte i den stegende sol, da den så vil miste den kølende effekt langt hurtigere.

Måtten kan bruges både indenfor, udenfor, i hundesengen eller i bilen. Den fylder næsten ingenting når den er pakket
sammen, så den er meget nem at tage med på farten.

Måtten er meget let at rengøre med en klud eller en svamp. Den må ikke maskinvaskes.

QUICK COOLER MÅTTE

En Quick Cooler måtte består af en masse kølekrystaller. Forud for, at måtten tages i brug, lægges den i blød i vand i 20-35 minutter. Kølekrystallerne suger en mængde vand og forvandles til en gel, og køleeffekten er i gang. Køleeffekten kan vare op til flere dage.
Quick Cooler måtten kan du ligge i hundens seng, i transportburet, på terassen, eller hvor din hund gerne vil opholde sig. Hav dog i tankerne, at måtten afgiver en smule fugt, så pas dine gulve.

En Quick Cooler måtte indeholder ingen giftige stoffer. MEN den bør anvendes under opsyn. Hvis en hund bider den i stykker og sluger nogle krystaller, kan dette være ganske farligt for hunde.

Hvis en Quick Cooler lægges i blød i for lang tid, så risikerer du, at den springer.

Quick Cooler måtten tåler håndvask

HURTTA KØLEVESTE & KØLESELER

Hurtta kølevest: Dyp i koldt vand – vrid tør – nedkøling! Køler og giver din hund velvære på varme dage. Beskytter hjerte- og brystområde, essentiel for kredsløbet. Ideel til gåture, træning og hundeshows. Dobbelt absorptionsevne sammenlignet med frottéjakker. Str. XXS-S har fastgørelsesstropper til line.

Hurtta Kølesele: Fungerer på samme måde som kølevesten men er udformet som en almindelig sele. Der er dog også en lille lomme på brystet der kan komme koldt vand i så det køler ekstra.

RUFFWEAR

Ruffwear Swamp Coller: Du skal blot skylle vesten op i koldt vand. Vrid den op og giv hunden den på.
Swamp Cooleren køler hunden pga fordampningsprocessen. Derudover reflekterer vesten solens varme stråler.

En Swamp Coller er lavet i 3 lag – et yderlag, der reflekterer varmen; et mellemlag, der absorberer vandet, så fordampningsprocessen holdes i gang; og et inderlag, der transporterer køleeffekten ind til hunde og samtidig gør vesten blød og behagelig for hunde at have på.

Køledækkenet har en god pasform, det giver hunden stor bevægelsesfrihed, og så er det påsyet gode reflekser for at øge synlighed i mørket.

Ruffwear Jet Stream kølevest: Virker på samme måde som Swamp Cooler.

Kølevesten er enkelt og let, så hunden ikke generes af at have den på. Den lynes nemt på ryggen.
Jet Stream vesten er bygget op i flere lag, så den både absorberer vand, er behagelig for hunde at have på, og giver skygge hen over ryggen.